Saturday, December 22, 2007

ဆယ္မိနစ္ တပင္တိုင္ ဘဲေပါင္း ၾကံမဆိုင္

ဒီေန႕ေတာ့ ေနမေကာင္းတာ အေၾကာင္း ျပၿပီး တလ နီးပါး ေယာက္်ား ခ်က္ေကၽြးတာ ဇိမ္နဲ႕ စားေနတဲ့ ခြန္ျမလိႈင္ ဟင္းစခ်က္ ပါၿပီ။ ေခါင္းစဥ္ ေတြ႕တယ္ဟုတ္.. ခ်က္မယ့္ ခ်က္ေတာ့ ရွယ္ပဲ ေနာ့.. ေစ်းက ေတာ့ ေယာက္်ား သြားတာေပါ့.. အေနာက္ႏုိင္ငံက လူေတြကို ၾကံဳတုန္း ၾကြားဦးမယ္ ဘရိုကိုလီက တစ္ ကီလို ၁၅ ဘတ္၊ အက္စ္ပေရးဂတ္စ္ ေခၚ ကညြတ္က တကီလို ဘတ္ ၄၀၊ ၾကက္ ရင္ပံုသားခ်ည့္ ကီလို ၀က္ ၃၅ဘတ္၊ ၀က္ အသားခ်ည့္ ကီလို၀က္ ၃၅ ဘတ္၊ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုး အရိုး အေကာင္လိုက္ ၁၅ဘတ္၊ ၾကက္ဥ ဆယ္လံုး ၂၀ဘတ္၊ ပန္းေဂၚဖီ အပြင့္ခ်ည့္ ထမင္းစား ပန္းကန္ျပား ေလာက္ ၂ပြင့္ ၁၅ဘတ္၊ ၾကံမဆိုင္ အသင့္စား တစ္ကိီလို ၁၅ဘတ္၊ မွ်စ္ႏု တစ္ကီလို ၂၅ဘတ္.. ဟိဟိ စတာလင္ေပါင္ ၃ေပါင္ဖိုး ခြန္ျမလိႈင္တို႕ လင္မယား ႏွစ္ပတ္စာ ေပါ့.. လႊင့္ပစ္ ခါနီး မေကာင္း တာေတြ ၀ယ္လာ တာမို႕ အဲေလာက္ ေစ်းသက္ သာတယ္ မထင္ နဲ႕ေနာ္ .. ဘယ္ေလာက္ လတ္ဆတ္လဲ ဓာတ္ပံုၾကည့္ ဟြန္႕..

ကဲ ဟင္းစ ခ်က္မယ္.. တကယ္ကို ဆယ္မိနစ္ပဲ.. ဘရိုကိုလီ တပြင့္ကို လွလွ ဖဲ့၊ ေသးေသးတံုး၊ အရိုး အူတိုင္ ေတာင္ အေပၚယံ အခြံမာ ဖယ္ၿပီး အတြင္း သားကို ေသးေသးစိတ္၊ ေရစင္စင္ေဆး.. မေဆးရင္ ရြက္ျဖန္း ေျမၾသဇာ ပါးစပ္ထဲ ၀င္သြားမယ္.. ၾကံမဆိုင္ အထုပ္လိုက္ ကို ၄ရြက္ ဖဲ့ယူ၊ ေသးေသး ျပန္လွီး၊ (ခရမ္း ခ်ဥ္သီး အၾကီး တစ္လံုးကို ၁၆စိတ္ ၾကီးၾကီးစိတ္၊ ကညြတ္ ၅ေခ်ာင္းကို လွလွျဖတ္၊ အလွ ဆင္ဖို႕ ထည့္တာပါ) ဂ်င္း ပါးပါး လွီးတာ လက္ႏွစ္ေခ်ာင္းနဲ႕ ပါသ ေလာက္ယူ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတစ္လံုး ၅ဥ ေလာက္ကို ျပားေအာင္ထု ျပန္လွီး၊ ဘယ္မလဲ ဘဲေပါင္း .. ဟဲဟဲ ေစ်းကေန ေပါင္းၿပီးသား ၀ယ္လာ တာရွင့္.. ကီလို တစ္စိတ္ ဘတ္ ၃၀ပဲ ေပးရတာ.. တန္တယ္ေနာ္..



ကဲ ဂ်င္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရာၿပီး ဆီပါရံုနဲ႕ ဆီသတ္ၿပီ.. ေမႊးလာေတာ့ ပဲ ငံျပာရည္ အၾကည္ရည္ ထည့္ ၿပီး သူ႕ကိုပါ ဆီသတ္ ပိုေမႊးတယ္။ ၿပီးတာနဲ႕ ဘဲေပါင္းထည့္ေမႊ၊ ၾကံမဆိုင္ လွီးထားတာ ထည့္ေမႊ၊ ေရထည့္၊ ဆားထည့္၊ ဆူပြက္ေအာင္ တည္၊ ဂတ္မီးဖိုမို႕ မီးစေမႊးတာ ကေန ခုထိ ၂မိနစ္ေပါ့.. ေရပြက္ေတာ့ ကညြတ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႕ ဘရိုကိုလီ ထည့္ေမႊ၊ ငရုတ္ေကာင္းခပ္၊ အရသာ ျမည္း ၿပီး အရသာ ျပန္ညွိ၊ မီးပိတ္၊ အိုးအဖံုးပိတ္.. ၿပီးၿပီ.. အခ်ိဳမႈန္႕ သံုးဘူး.. စားရင္ ပါးနား ထူလာလို႕..

ဘရိုကိုလီက အစက သူ႕ခ်ည့္ ေၾကာ္မလို႕.. ေညွာ္မွာ စိုးလို႕ေရာ ဒယ္အိုး ျပန္ေဆး ေနရမွာ စိုးလို႕ေရာ.. အပ်င္းထူၿပီး ေရာထည့္ ပစ္လိုက္တာ.. တစ္ခြက္ေကာင္းေပါ့.. ေယာက္်ားကို တပင္တိုင္ဟင္း စတိုင္ ဆိုၿပီး ေခ်ာ့ေကၽြး ရေတာ့ မွာပဲ အဟဲ.. အိမ္ရွင္ မေတြ သိတယ္ဟုတ္.. ကဲ ထမင္းပြဲ ျပင္ၿပီးၿပီ.. ေတြ႕လား.. စားခ်င္ စရာ.. ဘရိုကိုလီ စိုက္ခင္းထဲ ဘဲကေလး တစ္ေကာင္ တဂတ္ဂတ္ ေအာ္ၿပီး ျဖတ္ေျပးတဲ့ ဟင္းလို႕ ကြယ္ရာမွာ ေျပာရ ဘူးေနာ္..


(ေဂ်ေရ ေနာက္ေန႕မွ ဆတ္သား တာလေပါဟင္း ခ်က္ေကၽြး မယ္ေနာ္)

4 comments:

ႏုိင္းႏုိင္းစေန said...

ဟြန္႔.. ဇြတ္ပဲ
ႏွစ္ေယာက္စားတာကို ႏွစ္ပတ္မွ စတာလင္ေပါင္ ၃ ေပါင္ဆိုေတာ့
ႏိုင္းႏိုင္းစေနတစ္ေယာက္ ေပါင္၂ေပါင္နဲ႔ ဇိမ္နဲ႔ လာထိုင္စားလို႔ရျပီ
ဟား...ဟား.. ၃ေပါင္ဆို ဒီမွာ ေသာက္ေရသန္႔ ႏွစ္ဗူးပဲရတယ္
ကားတစ္ခါစီး ၂ေပါင္.. မမိုက္ဘူး
ထိုင္းလာဖို႔ သိပ္ျမဴမဆြယ္နဲ႔ လိႈင္
လာကို လာမွာ.. ဟား..ဟား

ထြန္း said...

ျမတ္ခ်ာဖ်ား.. တရုပ္ဟင္းထဲ (ျကံမခိ်ဳင္ထဲ) ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထဲ့ခ်က္တယ္ အံ့ေရာ ျကားဘူးဘူး... မွတ္သြားမယ္ ဘုတ္အုပ္ျကီးထဲ

တယ္မုိက္တာဘဲ ဘဲေပါင္းေတာင္ ရတယ္ ဒီမွာေတာ့ ေစ်းျကီးပါ့

ေနာက္လာေတာ့မွ ဘုတ္အုပ္ထဲက စားစရာအားလံုးေကြ်းရမယ္ ဒါဘဲ ဒါဘဲ

Unknown said...

ႀကံဳတုန္းစားသြားပါတယ္။ လူမမာစာမို႔လားမသိဘူး။ နည္းနည္းအငန္ေပါ့သလိုပဲ။ အဟဲ။

Chit Lay Pyay said...

လႈိင္ေရ ဟင္းနံမည္ေပးတာ သိပ္ေတာ္ တာပဲ၊ ဘာတဲ့ ၁၀ မိနစ္ တပင္တိုင္ ဘဲေပါင္း ႀကံမဆိုင္ တဲ့လား၊ စားေသာက္ဆိုင္ ဖြင့္ရင္ လႈိုင့္ကို ဟင္း အမ်ဳိး အျမန္ ဆန္းဆန္းေလး ေပးဖို႔ လိႈိင့္ကို တာ၀န္ေပးရမယ္